keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

#ojennakätesi


Taas maanantaina tuli tehtyä päivän hyvä teko, nimittäin käytyä verenluovutuksessa. Se oli minulle kolmas kerta ja sujui jälleen täysin ongelmitta.
Ainoa mikä joka kerta on jaksanut kauhistuttaa, on neulojen pelko. Mutta toisaalta mitä useammin käy, myös pelko voi siedättyä... itse pelkään kamalasti jopa sitä sormesta otettavaa hemoglobiinitestiä, mutta auttaa kun kääntää pään pois, puristaa toisen käden nyrkkiin ja puree hammasta. Sitten kun hemoglobiini on otettu ja neula on käsivarressa, saa huokaista helpotuksesta. Eli vaikka se neula hiukan kauhistuttaisi, siitä voi selvitä, eli ei kannata heti lytätä ideaa :)

Minulla ei ole kertaakaan tullut luovutuksesta mitään oireita, olo on ollut ihan sama kuin ennen luovutusta. Näin helpolla teolla voi kuitenkin pelastaa hengen. Se on pieni vaiva.

TÄÄLLÄ voit testata sovitko luovuttajaksi.
TÄÄLTÄ löydät paikat jossa järjestetään verenluovutuksia.

Myös koira (ja myös kissa!) voi olla verenluovuttaja. Jotta koira sopisi verenluovutukseen, sen tulisi olla terve, 2-7 vuotias ja vähintään 30 kg painoinen. Koko onkin syy, mikseivät minun koirani sovi luovuttajiksi. Mutta mikäli sinulta löytyy kriteereihin sopiva koira - #ojennatassusi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti